6. maaliskuuta 2012

Mielipiteitä Tosi-tv:stä (osa 4)

Kahdeksannen luokan oppilaat kirjoittivat äidinkielen projektina mielipidekirjoituksia.
Yhteisenä teemana oli tosi-tv.
Julkaisemme tekstit kevään mittaan muutaman kirjoituksen sarjoina.

* * *

 
Tosi tosi-TV:stä

Tosi-TV – ohjelmat ovat mielestäni kivoja, koska ”näyttelijät” eivät esitä, eikä heillä ole käsikirjoitusta. Katson tosi-TV:tä, koska sitä on mukava katsoa ”näyttelijöiden” aitouden takia.

Tosi-TV ei ole kuitenkaan kokonaan totta, koska ohjelmia editoidaan ja leikataan ja toisinaan myös ohjataan. Tosi-TV:ssä usein kuitenkin myös nolataan monia ihmisiä, eikä se ole viatonta ja harmitonta viihdettä.
Tosi-TV:ssä myös näytetään vain katsojia kiinnostavia pätkiä, eikä läheskään kaikkea.

Ohjelmissa voisi olla ikäsuositus, ettei alle 12-vuotiaat katsoisi tosi-TV:tä, mutta ei ohjelmia välttämättä tarvitse kieltää, koska niissä harvoin tapahtuu mitään väkivaltaista.
Tanya & Sofia
 * * *

Big Brother

Big Brother on hyvin monipuolinen ja suosittu tosi-TV-sarja. Se alkoi ensimmäisen kertaa Suomessa vuonna 2005 syksyllä. BB:stä eli Big Brotherista on tehty yli 30 erimaalaisia versioita ympäri maailmaa.

BB:ssä asukkaat asuvat kolmen kuukauden ajan talossa jota tuotantoyhtiö ”Isoveli” jatkuvasti valvoo. Joka viikko talosta äänestetään vähintään yksi asukas pois. Myös sääntörikkomuksista voidaan häätää asukas.
BB:n hyvät puolet ovat sen monipuolisuus ja sen erilaisuus verrattuna toisiin tosi-tv sarjoihin. Yleensä Big Brotherin voittaja päätyy juonto-ohjelmiin televisioon tai radioon viikoiksi tai jopa kuukausiksi.

Talo tarjoaa juomat ja ruoat koko asumaolon ajaksi, mutta antaa haastavia tehtäviä asukkaille. ”Isoveli” antaa myös salatehtäviä asukkaille ja haasteita, joiden läpäisemisestä seuraa hyvää, mutta epäonnistumisesta rangaistuksia.

Palkintona voittajalle on 50 000 euroa. BB tarjoaa mahdollisuuden taviksille päästä julkkikseksi. BB on alun perin keksitty Amerikassa, mutta olisi hyvä jos suomalaiset keksisivät omia tosi-tv-sarjoja, jotta maineemme TV-alalla kasvaisi. BB saa esittää millaisia tilanteita tai ihmis-kohtaloita tahansa, koska se sopii realitysarjoihin. BB osallistujien tunnekuohut auttavat katsojaa omien tunteiden käsittelyssä, koska silloin oppii lisää tunteita. BB on rajua ja villiä viihdettä, eikä sovi mielestämme alle 13 vuotiaille, koska siinä kiroillaan ja harrastetaan seksiä.
Toni, Matias & Juho

 * * *

Tosi-tv

Tosi-tv ohjelmia jaksaa katsoa silloin, kun TV:stä ei tule mitään muuta. Ei minulla ole mitään niitä vastaan mutta en erityisesti pidäkään niistä, joten mielestäni tosi-tv ohjelmat ovat ok. Katsokaa niitä, jos haluatte, ei niistä mitään haittaakaan ole. Mutta muistakaa kuitenkin se, että tosi-tv on nimestään huolimatta harvoin täysin totta.
I.H.

* * *

Tosi-tv

Tosi-tv:eetä ei kannata katsoa, koska sen ohjelmat nöyryyttävät ja nolaavat osallistujia. Osallistumaan ei pääse kuka tahansa, vaikka ohjelma formaatit sanovat, että osallistuvat ovat ”taviksia”, mutta silti osallistujat on valikoitu tiukkojen seulojen läpi. Pätkät jotka näytetään tv:eessä, on leikattu satojen tuntien materiaalista ja esitettäviksi on valittu mm. vain parhaat raivo kohtaukset esim. suositussa Big Brother ohjelmassa.

Tosi-tv:een hyviä puolia on se että julkkikseksi haluava pääse edes hetkeksi parras valoihin ja pääse tavoittelemaan esim. palkinto rahoja, matkaa tai levytyssopimusta.
Juho, Joel & Ville


© Älä kopioi kuvia tai tekstejä ilman lupaa. Pyydä käyttölupa.