1. maaliskuuta 2012

Mielipiteitä Tosi-tv:stä (osa 3)

Kahdeksannen luokan oppilaat kirjoittivat äidinkielen projektina mielipidekirjoituksia.
Yhteisenä teemana oli tosi-tv.

Julkaisemme tekstit kevään mittaan muutaman kirjoituksen sarjoina.

* * *

Miksi en katso Tosi-TV:tä

En katso tosi-TV ohjelmia koska, ne ovat saman asian toistoa. Niitä katsellessa tulee tylsä olo ja katson yleensä jotain muuta, kuten Simpsoneita tai South parkia minulla on parempaakin tekemistä kuten lukeminen, ulkoileminen, leffojen katselu ja pelaaminen.
Jos katson tosi-TV ohjelmia, olen silloin kipeä tai ei ole muutakaan tekemistä. Jos satun katsomaan tosi-TV ohjelmaa vaihdan kanavaa heti. Samojen asioiden toisto on ärsyttävää. Ohjelma keksijät voisivat itse keksiä omia ohjelmia, eikä kopioida muilta. 
Aleksi & Antti

* * *

Huippumalli haussa

Huippumalli haussa on ohjelma, jossa etsitään Amerikan seuraavaa huippumallia. Kisaan voi osallistua kuka vain, joka haluaa malliksi. Tuomareina toimivat sarjan tekijä, Tyra Banks, mukanaan Paulina Porizkova, Nigel Barker sekä J. Alexander. Kilpailun voittajaa odottaa mallisopimus, kuvaus suureen muotilehteen, ja pääsy kosmetiikkayrityksen mainoskampanjaan. Myös muut, kun voittaja, saattavat saada mallintöitä.

Sarjan alussa kisaan haluavat tytöt lähettävät itsestään videon, jossa esittelevät itsensä. Tuomarit valitsevat videoista parhaat, jotka pääsevät tapaamaan tuomareita, jotka samalla arvioivat mallikokelaita. Tyra, Paulina, Nigel sekä miss J karsivat huonoimmat pois. Tämän jälkeen järjestetään pienet kuvaukset jäljelle jääneille malleille. 10–14 parasta pääsevät mukaan itse kilpailuun. Nämä mallit pääsevät taloon, jossa he sitten asuvat kilpailun ajan. Kilpailun aikana nähdäänkin paljon draamaa ja tunnekuohuja. Kun on vain kolme kilpailijaa jäljellä, kilpailun tyyli eroaa tavallisesta.

Yksi jakso näyttää viikon tapahtumat tiivistettynä ja joka viikko yksi kilpailija tippuu. Yleensä ensimmäisen pudotuksen jälkeen malleille tehdään muodonmuutokset, eli uudet hiusmallit. Dramaattisuutta ei tästäkään puutu. Jokaisella jaksolla on oma teemansa ja pudotuksessa nähdään aina vieraileva tuomari, joka yleensä liittyy jotenkin viikon tapahtumiin.

Sarjassa esiintyy runsaasti tunteita ja mielenkiintoisia kohtauksia. Se vie katsojan lähemmäksi mallimaailmaa ja viihdyttää yleisöään.
Kiira & Tytti
 
* * *

Tosi-TV

Tosi-tv tarjoaa ihmisille mahdollisuuden päästä telkkariin. Ohjelmiin päässeet ihmiset joutuvat usein nöyryyttäviin ja noloihin tilanteihin josta katsojat pitävät. Tv:hen päässeet ihmiset eivät kuitenkaan piittaa tästä sillä tavoittelevat suosiota ja julkisuutta.

Tosi-tv on nimenkin perusteella totta ja asiat voivat olla kuvattu kuvattavan normaalista elämästä, mutta tuottajat voivat muokata ohjelmaa haluamakseen samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta ohjelmaa. Tapahtuma paikkoihin voidaan lisätä ylimääräisiä lavasteita joita ei olisi normaalisti kuvauspaikassa. Näin siitä saadaan hienompi ja näyttävämpi.

Suurin osa tosi-tv ohjelmista on peräisin ulkomailta. Nämä ohjelmat ovat usein hyviksi todettuja joten sitä riskiä ei ole ettei niitä katsottaisi. Suomen tv tuottajilla ei myöskään ole välttämättä resursseja ruveta itse kehittämään uutta ohjelmaa sillä ne eivät välttämättä olisi tuottoisia ja yhtiö tekisi tappiota.

Tosi-tv ohjelmien tarkoitus on tarjota katsojalle voimakkaita tunteita ja epänormaaleja tunnereaktioita. Ohjelmissa tehdäänkin usein asioita josta tulee tunnepurkauksia.

Tosi tv:n ohjelmat kuten BB pitäisi kieltää alle 12-vuotiailta, sillä he eivät välttämättä käsitä kaikkia niissä tapahtuvia asioita ja omaksuvat ne oikeisksi tavoiksi toimia ja elää toisten kanssa.
Joonas & Waltteri

 

© Älä kopioi kuvia tai tekstejä ilman lupaa. Pyydä käyttölupa.